Samverka med LTH

Hej bästa företagare och offentliga organisationer,
Vill Ni samverka med oss på Lunds Tekniska Högskola ht 2021?

Vi på LTH vill gärna samverka med företag och organisationer mha våra duktiga teknologer! Genom olika studentprojekt försöker vi göra kopplingen till näringslivet –  så verklighetsnära som möjligt!

Därför behövs Ni som företagare i mindre och större företag från olika branscher.

De studenter som löser uppgiften är ”nästa färdiga” (ÅK 4) mycket kompetenta och självständiga civilingenjörer (Industriell ekonomi, Bioteknik, Maskinteknik, Data, Elektro och Kemiteknik) från Lunds Tekniska Högskola.

Projektperiod: September till oktober 2021.

Redovisning sker på ert företag/organisation. (Obs Om Covid fortsätter gör vi detta online+ Följer Era och Lunds universitets riktlinjer.)

Fokus: Ni formulerar en utmanad uppgift/frågeställning.

Vi hjälper er att formulera och lösa en uppgift som kan hjälpa Er till att förbättra internt och/eller externt Ert företag: Kan avse t ex kund-, marknad – och produktanalyser, tekniska värderingar, IT/digitalisering, affärsmodell, HR etc.

Låt Ert unika behov styra!

Det viktiga är att den uppgift (läs utmaning) de får från Er inte har en helt självklar lösning, utan att våra teknologer får sas kreativt arbeta med att både formulera och ”lösa” Er uppgift i samverkan med Er (behöver inte ta så mycket tid).

Det viktiga att de löser en uppgift som ni har behov av! Kan ge Er ett bra beslutsunderlag för framtida beslut!

Det färdiga resultatet får du/ni i en konfidentiell rapport samt en professionell redovisning/diskussion (1 timme) t ex i Er ledningsgrupp.

Vi har referenser på tidigare väl genomförda uppdrag som du gärna får ta del av. Se nedan.

Hör gärna av dig till mig Carl-Johan Asplund så snart som möjligt, så diskutera vilka behov/utredning som Ni vill ha hjälp med!

Ser fram emot ett innovativt samarbete med Er! En ”win-win-win” situation för oss alla; Teknologerna, Ni i företagen/organisationer samt för LTH/Lunds universitet! Det behöver inte mycket arbete från er sida – teknologerna som går i 4:a är mycket självgående, reflektiva och snabba!

Fråga gärna mera! 

 

Carl-Johan Asplund, Lunds Tekniska Högskola, Industriell ekonomi

Kursansvarig: Industriell Management, ÅK 4 (Masternivå)

0723-280 780

carl_johan.asplund@iml.lth.se

OBS! Givetvis är allt material konfidentiellt! Vi ger er gärna referens till kontaktpersoner  på tidigare genomförda projekt på mindre och större på bl.a Alfa-Laval, Axis Communications, Edp Staffanstorp, E-on, Tetra Pak, Lantmännen, Perstorp, Räddningstjänsten Staffanstorp – Lomma, MINC Malmö Incubator, Medicon Village, Ideon, Region Skåne, Sysav, Sharkmob, Stiftelsen Uppåkra Arkeologiska Center, Securitas, PwC och Vilax Staffanstorp.