Gårdspadel – ny satsning mellan Hjärup och Lomma

Utanför Hjäurp på väg mot Lomma startar nyföretagarna Kristian och Kajsa Hansson en padelhall!

Hjärups gårdspadel är Hjärups första padelhall. Banan ligger i en hall som tidigare användes för att förvara spannmål, traktorer och tröskor. Men eftersom lantbruket är avvecklat på gården används inte längre hallen och just nu våren 2021 byggs den om till padelhall.

–    Vi är nyföretagare och drivs av glädje och passion. Vi älskar att ha projekt igång och jag älskar att bygga säger Kristian Hansson som bygger det mesta av hallen själv.

Till sin hjälp har han lokala hantverkare från Hjärup.

–        För oss är det viktigt att samarbeta med andra företagare här runt omkring oss. Det ger en extra känsla till hela projektet.

Hallen som öppnar i sommar har endast en bana vilket möjliggör för spelarna att disponera hela hallen själva. Banan är är toppmodern för att möjliga mycket bra padelspel. Men resten av hallen är inspirerad av gårdsmiljön och kommer inredas med familjär och gårdslikande inredning. Enligt Kristian kommer hallen erbjuda seriespel, abonnemang och barn- och ungdomsträning. Även vuxenträning och möjlighet till kalas, fest och after work kommer finnas.

–        Vi vill att det ska vara en levande hall med tillåtande miljö. Här är alla välkomna och vi hoppas kunna samarbeta ännu mer med företag och föreningar i Staffanstorp och Hjärup.

Hjärups gårdspadel ligger ute på en av Hjärups äldsta gårdar, mitt emellan Lomma och Hjärup. Den äldsta byggnaden på gården är från 1868 och byggnaderna är  omgivna av åkermark och det böljande skånska landskapet. Här har jorden brukats av lantbrukare boendes på gården fram till mitten av 2010-talet då marken arrenderades ut och lantbruket avvecklades.

Läs mer på www.hjarupsgardspadel.se

Bildtext till översta bilden:

Kristian Hansson med sin fru Kajsa utanför deras nybyggda hus i anslutning till padelbanan.