Pressmeddelanden och nyheter / 15 augusti, 2014

Vinnare i Årets Sommarlovsentreprenör utsedda

I Sommarlovsentreprenör 2014 har 11 ungdomar mellan 17 och 19 år deltagit. Under sommaren har de fått utbildning och erfarenheter i att starta eget företag. Företagare i Staffanstorps kommun har bjudit in ungdomarna till sina verksamheter och gett stöd och råd till de unga entreprenörerna.

Projektet utmanar och utvecklar ungdomarna. De tränas i att utveckla intressen och problemställningar till affärsidéer och sedan genomföra dem i skarpt läge. De har en möjlighet att under sommaren påverka sin egen inkomst och knyter kontakter för livet.

Staffanstorps kommun är huvudman i projektet i samarbete med Arbetsmarkandsenheten och Business Port. Region Skåne och Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta är medfinansiärer.

Projektet avslutads i augusti. Ungdomarna bjöds in på en avslutningsceremoni på Medicon Village i Lund där 160 deltagare träffades. Här fick man möjlighet att träffa ungdomar från andra kommuner som haft liknande upplevelser under sommaren.

Staffanstorps ungdomar hade egen avslutning där man korade vinnare i tre olika kategorier. Juryn bestod av representanter ifrån näringslivet och ifrån kommunen.

MarkusEricEllinor-w

Markus Jonsson, Erik Jacobsson och Ellinor Frick

 

Priset Årets Sommarlovsentrerprenör 2014, 4000 kronor skänkta av Staffanstorps kommun, gick till Ellinor Frick med företaget Toys for Dogs som tillverkat och sålt hundleksaker av fleece. Juryns motivering: ”Ellinor Frick med projektet Toys for dogs har utgått från en lovande produktidé och genom uppfinningsrikedom och lyhördhet för brukarnas krav skapat en färdig produkt som efterfrågas av marknaden. Hon har även visat kreativitet i arbetet med att finna alternativa distributionskanaler. Som en sann entreprenör har vinnaren genom hela projektperioden haft en stark tro på sin produkt, visat målmedvetenhet och arbetat metodiskt för att lyckas med sin affärsidé.”

Priset Bästa Marknadsföring, 2000 kronor skänkta av Företagsgruppen, gick till Erik Jacobsson och Markus Jonsson som genom sitt företag JAAB har erbjudit hemleverans av frukostfrallor. Juryns motivering: ”Vinnaren har under projektet vågat ändra och anpassa sitt budskap efter kundernas önskemål. De har hittat nya vägar för dialog med kunden. Information och material runt produkten har varit enkel och tydlig. Vinnaren sticker ut genom att de har vågat söka upp sina kunder för att sälja produkten. En klar vinnare!”

Tobiasvinst1-w

Priset Bästa Entreprenörsinsats, 2000 kronor skänkta av Företagsgruppen, gick till Tobias Jansson som har erbjudit trädgårdsskötsel genom sitt bolag TJ Trädgård. Juryns motivering: ”Vinnaren har varit en mästare på att lösa motgångar. Han har visat en kämpagld genom hela projektet och lyckats vända motvind till medvind. Ett fokuserat engagemang genom hela perioden har varit en stor del av framgången. Vinnaren har bokstavligen talat kämpat sig till segern.”