Händelser / 23 november, 2018

Van System Syd AB – Synergieffekter skapar 5-6 nya jobb i Staffanstorp

Bild: Fr v Jerry Hansson, Björn Kayser och Peter Nordqvist från företagen Accustor resp Bilanpassning, vilka tillsammans startar företaget Van System Syd AB för att bygga färdtjänstfordon i Staffanstorp.

Företaget Van System AB, med affärsidé att bygga färdtjänstfordon, etablerar sig i Staffanstorp. Bakom företaget står de båda företagen Accustor AB och Bilanpassning AB, båda verksamma på Önsvalaområdet i Staffanstorp.

Bilanpassning bygger årligen om bilar åt personer med funktionsnedsättning. Accustor har lång erfarenhet av svensktillverkade bilinredningar till hantverks-/servicebilar av olika slag. Tillsammans kommer de nu att bygga färdtjänstfordon.

-Vår kunskap kring utrustning av hantverksbilar och Bilanspassnings erfarenheter av att anpassa fordon till funktionshindrade skapar synergieffekter, vilket gör oss konkurrenskraftiga på marknaden, säger Jerry Hansson, som tillsamman med Peter Nordqvist driver företaget Accustor AB.

-Vi bygger årligen om över 250 bilar och har över 20 års erfarenheter och tusentals nöjda kunder som ett bevis på kvalitet inom området att anpassa fordon för personer med funktionsnedsättning. Tillsammans med Accustor har vi såväl kunskap som kompetens för att bygga färdtjänstfordon, säger Björn Kayser, VD för Bilanpassning.

5-6 nya jobb

Accustor och Bilanpassning skapar med det nya företaget Van System Syd en ny arbetsplats i Staffanstorp och på frågan om det finns behov av att nyanställa personal svarar de så här:

-Vi behöver nyanställa 5-6 personer för ändamålet. Vi har redan förfrågningar om att bygga färdtjänstfordon, säger Björn Kayser, Jerry Hansson och Peter Nordqvist, som tillsammans nu startar upp verksamheten.

Kunderna finns inom regionernas sjukvårdsenheter, bilfabrikanter i Skåne samt inom taxiägare/taxibolag.