Pressmeddelanden och nyheter / 18 augusti, 2020

Tågstopp i augusti påverkar näringslivet! Fyrspår Malmö – Lund

Trafikverket informerar!

Planera för sex dygn i slutet av augusti då tågen mellan Malmö och Lund inte går

Tågstoppet 22 till 28 augusti kommer att påverka många – allmänheten, verksamheter och näringslivet – både direkt och indirekt. Skånetrafikens ersättningsbussar kommer att trafikera sträckan men alla måste räkna med längre restid.

Vi bygger för en framtid med fler tåg

Utbyggnad av järnvägen mellan Malmö och Lund, från två till fyra spår, ökar kapaciteten, minskar risken för störningar och förbättrar miljön. När de nya spåren byggs flyttas tågtrafiken till två tillfälliga spår vid sidan om. När vi kopplar in de tillfälliga spåren stoppas trafiken för att vi ska kunna arbeta säkert och så snabbt som möjligt.

Så påverkar avstängningen

Tågtrafiken stoppas mellan Malmö och Lund från 22 augusti klockan 23.00 till och med 28 augusti.

Trafik norrifrån stannar i Lund, och trafik från söder stannar i Malmö. Bussar kör mellan Malmö och Lund. Undantagen är trafik på Lommabanan, som kommer att öppnas 23 augusti.

Vissa nattåg kommer att köra annan väg förbi stoppet. Snälltåget kommer att vända i Eslöv.

Frågor och svar om fyrspåret

 

Planera för fler tågstopp 2020-2022

Att bygga ut spåren och samtidigt hålla järnvägen öppen för trafik är en utmaning i Fyrspårsprojektet. Det klarar vi, men med några undantag. Vid tre tillfällen de kommande två åren behöver vi under korta perioder stänga Södra stambanan så att vi säkert kan utföra komplicerade arbeten då nya spår kopplas in eller när vi genomför andra tekniskt utmanande arbeten.

Här kan du läsa mer