Miljöbron – en bra väg in till studenternas kunskap i miljö- och hållbarhetsarbete!

Business Port Staffanstorp och Staffanstorps kommun har under många år samarbetet med Miljöbron Skåne. Genom detta samarbete ges företagen i kommunen fantastiska möjligheter att ta hjälp av universitetsstudenter för att utveckla sitt miljö- och hållbarhetsarbete. Exempel på företag som tidigare tagit hjälp är Casseroll Food Truck, Staffanstorps Städ & kemtvätt, Abbekås åkeri och MP EL.

Till hösten kan Miljöbron bland annat hjälpa företag som vill:

–          Ta hjälp av kunniga miljövetarstudenter för att få koll på vilken miljöpåverkan företaget ger upphov till. Studenterna går igenom hela verksamheten och kartlägger exempelvis vattenförbrukning, energianvändning, transporter, material- och  kemikalieanvändning, avfall mm. Därefter prioriterar studenterna vilka områden som är viktigast för er att jobba vidare med om ni vill minska er miljöpåverkan samt tar fram förslag på åtgärder. Behöver ni hjälp att ta fram en miljöpolicy kan de även hjälpa till med detta.

eller

–          Ta hjälp av nytänkande ekonomistudenteter för att få koll på vad de Globala målen för hållbar utveckling är för något, hur de är relaterade till verksamheten och vilka av målen som är viktigast för företaget. Hur kan dessa mål användas för att stärka företagets CSR-arbete och hur jobbar andra liknande företag med dessa frågor. I det här projektet ges unika möjligheter att få ett kunskapshöjande material som utgår från just ert företags verksamhet. (Projektet utförs på engelska)

Det finns endast ett fåtal platser kvar till respektive projekt och först till kvarn gäller!

Kontakta Malin Planander, verksamhetsledare Miljöbron Skåne, för mer information.

Malin Planander

malin@miljobron.se

0732-75 04 29

miljobron.se/skane