Pressmeddelanden och nyheter / 16 september, 2011

Lundaföretaget LSI Inredningar etablerar i Staffanstorp

– Nya affärer och tydlig tillväxtplan innebär att vi nu expanderar vår verksamhet, säger Patrik Tykesson, VD för LSI. Etableringen är en viktig del i företagets ambition att möta marknaden på ett modernt sätt. Genom en smakfull varumärkesbyggande inredning av högsta kvalitet hjälper vi våra kunder att göra bra affärer och det är vi stolta over, säger Patrik Tykesson. Med egna resurser för design och konstruktion skapar vi en välkomnande, inspirerande samt attraktiv upplevelse för kunden och besökaren. Etableringen av en ny modern produktions-anläggning kommer möjliggöra större volymer samtidigt som LSI förstärker sina resurser för idé- och konceptarbete genom prototyputveckling.
LSI har anor sedan 1946, och har satt sin prägel på en mängd hem och företag i Lund, Skåne och övriga Sverige. T.ex. har de båda hotellen Grand och Lundia i omgångar renoverats genom snickeriets försorg och likaså den gamla saluhallen i centrala Lund. Under 1980-90-talet började företaget alltmer specialisera sig på butiksinredningar och interiörer till företag och offentlig miljö. Bland kunderna återfinns Apoteket AB, stort svenskt mode företag, ICA, Ballingslöv, Region Skåne, Peab m.fl.
Varför etablerar sig LSI i Staffanstorp?
– Det geografiska läget var avgörande. Vi är väldigt beroende av bra logistiska förutsättningar. Med vår nya adress säkerställer vi god tillgång till huvudvägar och närhet till Sturup. Detta i kombination med Staffanstorps profilering som företagarkommun bidrog till vårt val, samt att kommunen kunnat tillgodose våra markbehov efter våra förutsättningar, fortsätter Patrik Tykesson, som räknar med att bygget ska stå klart för inflyttning 1 augusti 2012. Anlägg-ningen kommer att ha ett ypperligt exponeringsläge längs huvudvägen mellan Lund och Sturup.
-Vi hälsar LSI Inredningar välkomna i företagargemenskapen i Staffanstorp, säger Michael Sandin, kommunstyrelsens ordförande, som gläds över att fler och fler producerande företag ser fördelar med att etablera sig i kommunen.
-LSI är ett nytt och spännande komplement i Staffanstorps näringslivsstruktur, menar Claes Nilsson, VD för näringslivsbolaget Business Port Staffanstorp, och konstaterar att kommu-nens flexibilitet och centrala läge i regionen än en gång varit utslagsgivande i etablerings-hänseende.
0 Comment

Kommentera