Kickstart Digitalisering för Industriföretag

Business Port står i höst som värd för IUCs satsning Kickstart Digitalisering – ett stöd som hjälper ditt företag att komma igång eller utveckla digitaliseringsarbetet. Vi gör detta i samarbete med MalmöLundRegionen.

Den 11/9 sätter nästa start igång och det gör vi på Kometen, Kometvägen 1 i Staffanstorp.

För anmälan och information, se nedan!

Varmt välkomna!

 

Kickstart i höst – sista omgången!
På snart sagt varje industriföretag är man nu inne i en fas av ökad digitalisering, ofta driven av krav från någon stor och viktig kund. Situationen kräver många avväganden och beslut – var börjar vi, var hämtar vi pålitlig information, vilken strategi är smartast?

Kickstart Digitalisering är ett kostnadsfritt stöd som hjälper ditt företag att komma igång eller att vidareutveckla er digitalisering. Konceptet är enkelt – du träffar experter och du träffar andra företag som alla delar med sig av frågor och svar. Du bjuds in till tre träffar som ger dig mängder med information, tips, idéer och givande erfarenhetsutbyte – ”det här fungerade för oss”, ”här är några bra kontakter…”, ”vi valde det här systemet därför att…”.

Kickstart har varit igång sedan 2018, och över 350 företag har genom Kickstart fått en grund för att ta rätt beslut och göra en plan för sin digitalisering. Här är några röster:

”Vi hann knyta viktiga kontakter med andra företag och ha väldigt bra diskussioner som hjälpte oss att ta bra beslut. Vi har nu fått en digitaliseringscheck och är mitt uppe i fördjupade samtal med vår leverantör. Vi ser enorma effektivitetsvinster framöver, inte minst med orderhanteringen där vi kommer att halvera tiden. Vi vet vad vi vill ha ut av systemet, vi vet våra svaga punkter, och vi har fått stöd att bli bra kravställare”. Jenny Mirsch, Rögle Tröskeln AB i Örkelljunga.

”Vi har kommit långt med digitalisering i produktionen, men i vår kommunikation och marknadsföring är vi fortfarande väldigt traditionella. Vi pratar nu om att skapa en plattform där kunderna kan gå in och smidigt hitta en detalj, se vad den kostar och snabbt få en offert. Vi ser att vi helt enkelt måste marknadsföra oss på nya sätt, i nya kanaler, mot nya marknader – bli mer innovativa. I Kickstart har vi kunnat diskutera dessa frågor med experter och med andra företag”. Jonas M Berg, Skoparp AB i Eslöv.

Sten Selander, som varit processledare på ett stort antal KICKSTART-träffar säger:
”Det blir en väldigt bra dynamik och bra diskussioner när företag från olika branscher träffas och delar med sig av sina erfarenheter. Det finns många gemensamma utmaningar. Min upplevelse är att företagen är otroligt duktiga och ambitiösa i det de gör, men ofta hamnar i ett slags digitala lapptäcken eller i ett landskap med digitala öar. I Kickstart får de en överblick och konkreta verktyg för att genomföra digitaliseringsprojekt i sina egna verksamheter”.

 

MalmöLundregionen 1: 11/9 9-16, 24/9 9-12, 8/10 9-12. Länk till information och anmälan