Industrinatten 2018

Malmö den 10 oktober 2018!

I år är det femte året som Industrinatten arrangeras. Industrinatten är en bred satsning där industriföretag för en kväll öppnar sina dörrar, berättar om sin verksamhet och visar runt i sin produktion. Målgruppen är främst ungdomar i högstadiets åk 9 och gymnasiet, ungdomar som är på väg ut i olika studie- och yrkesval.

Industrinatten är ett unikt tillfälle för ungdomarna, och för studie- och yrkesvägledare, lärare, föräldrar och andra från skolan, att bli insläppta i industrins värld, titta på spännande produktion, prata med medarbetare ute på företagen, och få en orientering om olika vägar till framtida jobb.

Så här går det till: 
Alla besökare samlas först på Malmömässan för en kickoff. Samtliga medverkande företag finns då på plats för att prata med ungdomarna. Här finns också utbildningsanordnare som berättar om olika studievägar, och representanter för branschorganisationer och fackliga organisationer.

Besökarna åker sedan ut, med chartrade bussar, till två olika företag för studiebesök. Efter studiebesöken vänder bussarna tillbaka till Malmömässan för en återsamling.

Se filmer från Industrinatten här:
FILM – Så här går det till, ungdomar i industrin

FILM – Industrinatten 2017

Läs mer på www.industrinatten.se

Välkommen att redan nu kontakta oss för frågor

Christine Harde, 0733-50 30 11 (Företag)
Josefine Hjertström, 0722-98 20 94 (Skolor & företag)
Richard Greyling, 0768-64 99 02 (Produktion)

Industrinatten är ett initiativ av IUC Syd, MalmöLundregionen och Region Skåne med samverkan och stöd av Sparbanksstiftelsen Skåne, Swedbank och Teknikcollege.