Guldkvällen – en kväll för Staffanstorps näringsliv

Traditionsenligt firas Guldkvällen i Staffanstorp med prisutdelningar och middag för kommunens näringsliv.

Den 31:e mars hölls evenemanget på Hemvärnsgården i Staffanstorp för 100 företagare, politiker och tjänstemän samt Business Ports nätverksföretag.

Fyra priser delades ut:

Årets Näringslivspris gick till en person som gjort speciella insatser för näringslivet i kommunen. I år har företagarna i Staffanstorp valt en entreprenör som lägger lite extra kärlek och engagemang i näringslivet: Monika Smidelik.

Monica Smidelik är företagare i Staffanstorps kommun och projektledare för Sommarlovsentreprenörerna.

”Näringslivet i Staffanstorp har nominerat Monica Smidelik till Näringslivspriset 2017. Monica har under många år visat stort engagemang i Staffanstorps näringsliv på olika sätt.
Det har blivit många timmars ideellt arbete för bl a Företagsgruppen och olika föreningar, alltid med ett stort engagemang.
Men inte minst ett entusiastiskt och engagerat handledande av Sommarlovsentreprenörerna som betytt mycket för ungdomarna i kommunen men också skapat ett nätverkande och samarbete mellan företagen genom mentorskap och arbetet med juryn.

 

Företagarnas Årets Företagare delades ut till Hans och Johan Erlandsson på Angelica Fastigheter.

”Hans och Johan Erlandsson, Angelica fastigheter, har genom nytänkande, flexibilitet och service skapat ett etablerat och framgångsrikt fastighetsbolag med inriktning på kommersiella lokaler.
Företagets helhet i sin affärsidé har lockat och gjort det möjlighet för ett stort antal företag att etablera sig i Staffanstorp.”

 

Företagarna delar också ut ett hederspris i år till Anders Tegenrot på Hälsomedicinskt center i Hjärup AB med denna motivering:

”Anders Tegenrot, Hälsomedicinskt Center i Hjärup AB, har tilldelats Årets Hederspris för initiativ, energi och mål att utveckla och förbättra hälso- och friskvården i Staffanstorp.

 

Företagsgruppens Årets Företagare lämnar sitt pris till Petra Perchun på Studio S med denna motivering:

”Studio S – spänstig årets företagare!
Det började för 17 år sedan i ett trångt mörkt skyddsrum i Åkarp. Idag breder verksamheten ut sig på mer än 2200 kvadratmeter i Hjärup och Staffanstorp.
Redan från början var Pethra Perchuns vision att erbjuda exklusiv träning för alla åldrar.
Företagsgruppen i Staffanstorp belönar Pethra för hennes envishet och goda entreprenörskap.”