Guld över Staffanstorpsbor under Guldkvällen 2014

Guldkvällen den 23:e maj bjöd på en underbart vacker kväll med fint väder, god mat och trevligt mingel. Under kvällen delade Jesper Aspegren ut 12 priser till välförtjänta personer och Blues Sisters bjöd på underhållning för allmänheten i den fina sommarkvällen.

Årets pristagare:

Zoltan Pusztai blev utnämnd till Årets Trygghetsambassadör i Staffanstorp. Zoltan har varit med sedan starten av verksamheten ”Senior i skola”. ”Hans engagemang och uppriktiga vilja att förändra och förbättra människors möjlighet till utveckling, passerar ingen oberörd. Hans förmåga att skapa trygghet och kunskap hos såväl barn som vuxna i skolan är omtalad.”

Företagsgruppen delade ut Årets Företagare till Björn Kayser på Bilanpassning i Staffanstorp. ”Björn Kayser har med en stark målmedvetenhet och massor av entreprenörskap byggt upp ett mycket fint företag som uppvisar så väl god tillväxt som god, stabil lönsamhet.”

Företagarna delade ut Årets företagare till Daniel Bengtzzon på Guldkanalen. ”Daniel Bengtzzon har utvecklat Guldkanalen 102,6 från ett pojkintresse till ett etablerat och framgångsrikt företag med 14 anställda i Staffanstorp.”

Guldkornet 2014 delades ut av Barn- och utbildningsnämnden till en elev som uppvisat skolprestationer av extraordinär karaktär. ”Viktor Pedersen i årskurs 9 på Hagalidskolan har under våren 2014 gjort en fantastisk skolprestation och visat att det på kort tid är möjligt att uppnå gymnasiebehörighet trots ett svårt utgångsläge, och därmed förändra förutsättningarna för framtida möjligheter.”

Årets Eldsjäl gick till Monica Smidelik som startat upp det lokala initiativet ”iWänskap” och har stimulerat kvinnor från olika länder att träffas och aktivera sig i olika miljöer i Staffanstorp.

Årets Idrottsprestation delades ut av Kultur och Fritidsnämnden till Magdalena Kuras. ”Magdalena har genom åren vunnit många nationella och internationella medaljer.”

Årets Barn- och ungdomsledarestipendium gick till Emelie Grönvall på Perform Aerobic Gymnastics Club samt till Jörn Olsson på Kyrkheddinge IF.

Årets Landsbygdsföretag gick till Finn och Elisabeth Lendelund som genom sin butik erbjuder egna tillverkade ekologiska och naturliga produkter.

LRF delad ut pris till Rikard Larsson som driver vidare Per Larssons Traktormuseum i Mossheddinge.

Nyinstiftade priser för året var Årets Näringlivspris som gick till Business Ports förre VD Claes Nilsson samt Med hjärtat på rätta stället som gick till Emma Kock och projektet ”Våra skitungar” i Uganda.