Grattis till våra vinnare på Guldkvällen

Staffanstorps kommun och Business Port arrangerade Guldkvällen för Staffanstorps näringsliv den 13:e april.

Kvällen är en hyllningskväll för näringslivet i Staffanstorp och vi passar på att hylla företagare som stuckit ut på olika sätt.

Årets Näringslivspris delas ut till någon som gjort speciella insatser för näringslivet i kommunen.  Årets pristagare är Mårten Mårtensson på MIMS Invest och Byggsystem Öresund. Priset delas ut av Business port Staffanstorp.

”Mårten har under många år framgångsrikt drivit näringsverksamhet i Staffanstorps kommun. Under åren har det genererat besökare till Staffanstorp dels via familjeföretaget Skåne-plantor men också som fastighetsutvecklare där han genom sitt engagemang, sin kunskap och sin nyfikenhet har byggt handelscentrum i Staffanstorp. Hit har han lockat både mindre aktörer men också stora nationella koncerner och på så vis skapat många arbetstillfällen i kommunen.

Dessutom har Mårten visat stor vilja genom åren genom att engagera sig i de lokala näringslivsorganisationerna.

Nu ser vi fram emot den fortsatt expansionen i kommunen och följer detta med spänning!”

Johan Gustafsson, ordförande Business Port samt Mårten Mårtensson, MIMS Invest, 

Årets Entreprenör går till Anders Celander på Bil & MC. Kriterierna för priset är att man ska ha varit verksam i kommunen under minst fyra år, får gärna sätta Staffanstorp på kartan, vara en god samhällsmedborgare, ha uthållighet och stå för expansion och nytänkande.

”Genom ihärdigt arbete och mycket god service har Anders Celander byggt upp en framgångsrik verksamhet som de sista åren har visat upp en imponerande tillväxt. Samtidigt har han på ett förtjänstfullt sätt lagt ned ett stort jobb på att förädla fastigheten i Staffanstorp där verksamheten bedrivs. Parallellt med jobbet har han dessutom under många år funnit tiden till att engagera sig stort i föreningslivet i kommunen.

Anders Celander utnämns mycket välförtjänst till Årets Entreprenör i Staffanstorp!

Johan Magnusson och Anders Celander tar emot priset av Företagsgruppens Håkan Fossto

Årets Företagare går till Mats Arvastsson på Trio-Emballage AB. Kriterierna för detta pris är – stabil positiv företagsekonomi, utvecklad arbetsmiljö, lokalt förankrat och etablerat företag i Staffanstorp och ha en utvecklingspotential beträffande arbetstillfällen. Pristagaren har också möjlighet att bli Årets Företagare i Skåne respektive Sverige genom separata tävlingar.

”I en tid då det mesta kretsar kring IT och nya molntjänster är det skönt att det finns företagare som behåller kontakten med den fysiska världen och driver en verksamhet till gagn för företag som sysslar med konkreta produkter.

I över 30 år har företaget försett andra företag med träemballage som uppfyller höga kvalitetskrav, såväl som den internationella standarden ISPM 15. Med stadig tillväxt, både omsättning och antal anställda, är Trio-Emballage en viktig del av Staffanstorps näringsliv.”

Företagarna Öresunds ordförande Rolf Östinge delar ut priset till Mats Arvastsson Foton Claes Hall för Business Port