Home / Utveckla / ESS och MAX IV

ESS och MAX IV

ESS och MAX IV – Affärsmöjligheter för regionens företag

Byggnationen av  de två världsledande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV i Lund pågår i närmare tio år framöver med totala investeringar på över 18 miljarder kronor. Detta kommer att medföra stora möjligheter för regionen och regionens företag.
På denna sida får du information om de båda forskningsanläggningarna, och vad Region Skåne och Skånes samtliga kommuner planerar för att ta till vara effekterna av etableringarna.
ESS_vy_7_small 110321  Max IV

Aktuella upphandlingar – ESS och MAX IV

Information om upphandlingar finns på http://www.researchmatch.se/aktuella-upphandlingar/

Lathund för offentliga upphandlingar

Byggupphandling på ESS vanns av Skanska. Skanska i sin tur arbetar med flertalet underleverantörer. För att bli leverantör till Skanska registrerar du dig på Skanskas leverantörsportal: http://www.skanska.se/sv/Om-Skanska/For-leverantorer/Leverantorsportalen/

 

Var kan jag finna information om ESS och MAX IV?

Industriellplattform.se Region Skåne samlar sin information om ESS och MAX IV-etableringarna på nedanstående hemsida. Här hittar du information om pågående aktiviteter, upphandlingar och inte minst de båda etableringarnas betydelse och påverkan på tillväxten i Skåne näringsliv.
På denna sida finns också utredningar och studier gjorda av externa institut, såsom rapporten ”Affärsmöjligheter i spåren av ESS och MAX IV”
www.industriellplattform.se
Hemsida för ESS-Scandinavia, som genomför byggnationen av ESS.
www.esss.se