Starta företag

Funderingar på att starta eget företag ? ….

Lunds Nyföretagarcenter

Funderar du över att starta ett eget företag och behöver rådgivning eller en samtalspartner? Lunds Nyföretagarcenter finns på plats på Kometen några tillfällen per termin. Boka in en timme för konsultation! Det går också bra att boka in en tid för konsultation i Lund.

Rådgivningen är kostnadsfri!

För mer information

Företagshotellet Kometen

Företagshotellet Kometen i Staffanstorp hyr ut kontorsplatser till företagare.

Företagshotellet Kometen är kommunens företagshotell och förvaltas av Staffanstorp Kommunfastigheter.

Här får du arbetskamrater, erfarenhetsutbyte och du slipper alla startkostnader. I hyran ingår förutom plats, möjlighet att låna konferensrum, färgskrivare och scanner, bemannad reception, gemensamt kök, gratis parkering, städ, internet, lånecyklar och dusch/bastu.

Du kan fokusera på ditt företag och slipper lägga tid på tekniktrassel, städning och underhåll. Man har gemensam frukost varje dag, vilket öppnar upp för nätverkande och erfarenhetsutbyte.

Business Ports Staffanstorp, som är näringslivsbolaget i Staffanstorp sitter i huset och det finns möjlighet och närhet att få fri rådgivning och stöd under din första tid som företagare.

För mer information se www.komethuset.se  

Broschyr över Kometen

Rådgivning

Business Ports partner Axion lämnar gratis rådgivning inom ekonomi för nystartade företag. Se erbjudande.

Andra bra länkar

Verkssamt.se (Tillväxtverkets företagarguide) 
Här kan du registrera ditt företag, momsregistrering och F-skatt!
På Verksamt.se finns allt du behöver veta för att starta och driva företag. Där hittar du nyttig information om lagar och förordningar, smarta tjänster och praktiska tips.
Gå till Verksamt.se

Almi Företagspartner Skåne
ALMI Företagspartner har en nyföretagarhemsida med uppslag till affärsplaner, checklistor etc. ALMI är också en framtida partner i finansieringshänseende tillsammans med din ordinarie bank. ALMI anordnar också informationstäffar/minikurser för intresserade.                                                                                                                                                             Gå till ALMI:s nyföretagaresida

Coompanion – Kooperativ Utveckling Skåne bidrar till att skapa lokala ekonomiskt, socialt och ekoloiskt hållbara företag som ägs tillsammans. Se www.coompanion.se

Ung Företagsamhet Skåne
Ung Företagsamhet, UF, verkar för att införa entreprenörskap i det svenska utbildningssystemet genom s.k.
UF-företag i gymnasieskolorna.
Mer information om UF-företag – Se www.ungforetagsamhet.se/skane