Starta företag

Funderingar på att starta eget företag ? ….

NyföretagarCenter Syd

Funderar du över att starta ett eget företag och behöver rådgivning eller en samtalspartner?

Kontinuerligt finns rådgivning på plats i Staffanstorp på Kometen, Kometvägen 1. Då kommer rådgivare ifrån Nyföretagarcenter Syd att finnas där mellan 9 och 12. Boka in en timme för konsultation!

För datum se nyheter.

– Ring Nyföretagarcenter Syd, tel 040-661 00 76 eller skriv ett meddelande till info@nyforetagarcentersyd.se . Rådgivningen är kostnadsfri.
Hämta mer information 

Företagshotellet Kometen

Som nyföretagare (du har registrerat nytt bolag inom ett år) har du möjlighet att sitta i företagshotellet Kometen till ett mycket förmånligt pris.

Företagshotellet Kometen är kommunens företagshotell och förvaltas av Staffanstorp Kommunfastigheter.

Syftet är att underlätta starten för nya företag och ge dig möjligheten att komma igång som företagare på ett bra sätt.

Här får du arbetskamrater, erfarenhetsutbyte och du slipper alla startkostnader. I hyran ingår förutom plats, möjlighet att låna konferensrum, färgskrivare och scanner, bemannad reception, gemensamt kök, gratis parkering, städ, internet, lånecyklar och dusch/bastu.

Du kan fokusera på ditt företag och slipper lägga tid på tekniktrassel, städning och underhåll. Man har gemensam frukost varje dag, vilket öppnar upp för nätverkande och erfarenhetsutbyte.

Business Ports Staffanstorp, som är näringslivsbolaget i Staffanstorp sitter i huset och det finns möjlighet och närhet att få fri rådgivning och stöd under din första tid som företagare.

För mer information se www.komethuset.se  

Broschyr över Kometen

 

Rådgivning

Business Ports partner Axion lämnar gratis rådgivning inom ekonomi för nystartade företag. Se erbjudande.

Andra bra länkar

Verkssamt.se (Tillväxtverkets företagarguide) 
Här kan du registrera ditt företag, momsregistrering och F-skatt!
På Verksamt.se finns allt du behöver veta för att starta och driva företag. Där hittar du nyttig information om lagar och förordningar, smarta tjänster och praktiska tips.
Gå till Verksamt.se

Almi Företagspartner Skåne
ALMI Företagspartner har en nyföretagarhemsida med uppslag till affärsplaner, checklistor etc. ALMI är också en framtida partner i finansieringshänseende tillsammans med din ordinarie bank. ALMI anordnar också informationstäffar/minikurser för intresserade.                                                                                                                                                             Gå till ALMI:s nyföretagaresida
Coompanion – Kooperativ Utveckling Skåne bidrar till att skapa lokala ekonomiskt, socialt och ekoloiskt hållbara företag som ägs tillsammans. Se www.coompanion.se

Ung Företagsamhet Skåne
Ung Företagsamhet, UF, verkar för att införa entreprenörskap i det svenska utbildningssystemet genom s.k.
UF-företag i gymnasieskolorna.
Mer information om UF-företag – Se www.ungforetagsamhet.se/skane

För dig som är arbetssökande arrangerar Arbetsförmedlingen Starta eget-information. http://www.arbetsformedlingen.se