Guldkvällen

Guldkvällen arrangerades den 29:e maj för fjärde året i rad, god mat och trevligt mingel stod på programmet. Under kvällen delade David Persson, ut 12 priser till välförtjänta personer ifrån kommunen och Calaisa bjöd på underhållning för allmänheten.

DSC_0319-w DSC_0409-1-w

Årets pristagare:

DSC_0336-1-w

Anders Nordlund blev utnämnd till Årets Trygghetsambassadör i Staffanstorp. ”Hans engagemang sträcker sig ifrån Staffanstorps Taekwondo klubb, som fritidsledare och fältassistent i Staffanstorps kommun, som deltidsbrandman inom Lomma-Staffanstorps räddningstjänst och från 2006 som polis i vårt polisområde. Hans förmåga att lyssna, förstå och skapa trygghet, både inom den ideella, kommunala och statliga sektorn, gör honom till den perfekta Trygghetsambassadören.”

DSC_0344-1-w

Årets Idrottsprestation gick till RGKs Juniortrupp som 2014 blev svenska mästare och representerade Sverige på nordiska Mästerskapen.

Årets Barn- och ungdomsledarstipendium gick till Christian Wremert; S:t Staffan Saviours AFC, Christen Regnér; Hjärups Budoklubb samt Melinda Nilsson; Perform Aerobic Gymnastics Club.

DSC_0356-1-w

Årets Eldsjäl gick till Richard Strand; Ordförande i Staffanstorps Scoutkår som genom sitt engagemang fått medlemsantalet i scoutkåren att öka och nya föräldrar att engagera sig. Scoutkåren har fått ett riktigt ansiktslyft med Richard som ordförande.

DSC_0361-1-w

Guldkornet 2015 gick till Anna Assarsson i årskurs 9 på Hagalidskolan som tagit ett stort socialt ansvar i sin klass såväl som på skolan som helhet.

Tillgänglighetspriset gick till Blinkfyrar samt SPF och PRO för Trygghetsvandrarna.

LRFs pris gick till Claes Nilsson, för sitt engagemang och intresse i lantbrukarna.

Med hjärtat på rätta stället delades ut till Phil Blomgren samt Bert Bengtsson på Staffanstorps judoklubb för sitt arbete i judoklubben med ungdomar som inte har de kroppsliga förutsättningarna att träna judo på sedvanligt vis och gett dem möjlighet till träning.

DSC_0380-1-w

Årets staffanstorpare delades ut av Staffanstorps Rotaryklubb till Monica Smidelik för hennes engagemang som drivande och samordnare av samhällsprojektet I Wänskap.

DSC_0383-1-w

Årets Näringslivspris delades ut till KG Hansson för hans speciella engagemang i näringslivet i Staffanstorp. Han har lyckats förvandla en familjegård till ett företagshotell som idag inrymmer 25 företagare på Hjärupsgården. Han har bidragit till att ett antal arbetstillfällen har skapats i Hjärups tätort.

DSC_0390-1-w

Årets företagare delades ut av Företagarna till Mikael Nyquist på EDP Consult AB. ”Med aldrig svikande energi, målmedvetenhet och långsiktighet har EDP Consult byggt upp ett mjukvaruföretag som idag är ledande inom konsumtionsavgifter samt hanteringen av vatten, avfall, miljö och ärende. Företagets framgång är baserat på tydlighet i kompetens och kvalitetskrav, inom både produktutveckling som personalhantering.” Med priset tävlar Mikael Nyquist också i den rikstäckande tävlingen.

DSC_0403-1-w

Företagsgruppen delade ut Årets Företagare till Olofssons Smedja som blev en av tre nominerade för priset.